Vuurwerk & Veiligheid


Veiligheid gaat boven alles!Vuurwerk moet mooi zijn, verschillende effecten hebben, er moet een goede knal in zitten of een leuk apart geluid, maar het aller belangrijkste: Vuurwerk moet écht veilig zijn!

Bij Vuurwerk Tilburg doen we onze uiterste best om u vuurwerk aan te bieden dat zo veilig mogelijk is gemaakt. Zo wordt het vuurwerk in China talloze keren getest, test TNO uitvoerig de verpakkingen, en wordt er steeksproefgewijs door het ministerie van VROM vuurwerk in Nederland nagekeken of het wel aan de Nederlandse eisen voldoet.

Toch kunnen er altijd nog ongelukken gebeuren, niet alleen een nachtmerrie voor het slachtoffer maar ook een nachtmerrie voor elke dealer en importeur. Want die krijgen de schuld van ongelukken waar we vaak niets aan kunnen doen, en wel ongelukken die gebeuren door verkeerd gebruik van vuurwerk. Vuurwerk wat illegaal ons land binnen komt, en wat niet op de juiste manier en/of op de juiste locatie wordt afgestoken.


Wij willen u dan ook vragen vooraf goed na te denken en de juiste veiligheidsartikelen te gebruiken als u vuurwerk afsteekt!

Steek vuurwerk af zoals het hoort, ga er niet mee stunten. Lees goed de gebruiksaanwijzing op de verpakking, en doe dat niet om twaalf uur 's nachts maar al even van te voren zodat u goed bent voorbereid. Zorg bij het afsteken van fonteinen dat u de wind in de rug heeft (anders ziet u alleen maar rook!), zet 'waaiers' in de goede richting. Niet alleen voor uw veiligheid maar ook voor anderen, houdt afstand! Vuurwerk wordt mooier naarmate je er verder vanaf staat.

Vanaf 2010 moet al het legale vuurwerk in Nederland CE gekeurd worden, dit houdt in dat het vuurwerk in families wordt gedeeld, en dat er van iedere familie een artikel wordt getest. Hierbij wordt onder andere getest op omvallen of te laag schieten. Het gaat hier om een extreem zware test voor vuurwerk, maar waar alle importeurs wel aan moeten voldoen. Het vuurwerk zal door dit EU genomen besluit nog veiliger worden.

Zoals u kunt zien denken wij aan uw veiligheid. Wij vragen u om goed na te denken. Koop alleen legaal vuurwerk, bewaar het veilig en steek het alleen op de toegestane tijden volgens de voorschriften af.

Veiligheid gaat namelijk écht boven alles!